Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ VODAFONE 2/10/2015


Συναδέλφισσα / Συνάδελφε,

Την Παρασκευή 2/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους επικεφαλείς της Διεύθυνσης Προσωπικού της Vodafone σχετικά με την διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στην 360 Connect, η οποία είναι ένα από τα πάγια αιτήματα που έχουμε σαν Σωματείο από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε.
Η πλευρά των εκπροσώπων της διοίκησης, εμμένει στην αρχική πρόταση για σύμβαση με μείωση 30%  στους μισθούς σε σχέση με την αντίστοιχη που είχε υπογραφεί στην Vodafone, η οποία έχει ήδη απορριφθεί από μαζική Γενική Συνέλευση και την είχαμε κοινοποιήσει  στους συναδέλφους τον περασμένο Μάιο. Όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε προσπάθεια πίεσης προς το ΔΣ, δίνοντας τελεσίγραφο πως θα παρακάμψει το Σωματείο σε περίπτωση που δεν δεχτεί άμεσα και θα προχωρήσει σε μονομερή αναπροσαρμογή των ατομικών συμβάσεων.
Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που θα έχουν ενεργήσει με τον τρόπο αυτό - παρά τον ισχυρισμό ότι σέβονται την συνδικαλιστική δράση – μετά την εξαγορά της HOL, δεν ενημερωθήκαμε πρώτοι όπως έπρεπε για την επαναφορά των μειώσεων του Δεκέμβρη 2013 αλλά το μετέφεραν σε Managers-Supervisors, ώστε να παρουσιαστεί σαν κίνηση καλής θέλησης από τη Vodafone. Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι κατακτήθηκε με τον διαρκή αγώνα που δόθηκε από τον Φεβρουάριο του 2014 που είχε την επιτυχή -δικαστική- κατάληξη.
Τις επόμενες μέρες θα αποστείλουμε γραπτώς στο HR ολοκληρωμένο σχέδιο Ε.Σ.Σ.Ε με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής και κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων που θα εξισώνει τις μισθολογικές διαφορές προς τα πάνω, θα επαναφέρει επιδόματα-παροχές και άλλα δικαιώματα ρυθμίζοντας τους όρους εργασίας και τις συνθήκες Υγιεινής & Ασφάλειας. Η δική μας ολοκληρωμένη πρόταση θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συναδέλφους στην 360Connect. Περιμένουμε αντίστοιχα την δική τους ολοκληρωμένη πρόταση με τα “benefits” που θα υπάρχουν όπως ειπώθηκε!
Ακόμη να επισημάνουμε ότι είχαμε οριστική απάντηση για το ζήτημα της αλλαγής κτιρίου και αυτή είναι ότι το σύνολο των εργαζομένων θα παραμείνουμε στις εγκαταστάσεις της Πειραιώς 74Α χωρίς όμως καμία πρόνοια για την μετακίνησή μας από και προς αυτές. Από τη πλευρά μας απαιτήθηκε να υπάρχει η μεταφορά των εργαζομένων με μεταφορικό της Vodafone ή να υπάρχει κάλυψη για την έκδοση της μηνιαίας κάρτας για τα Μ.Μ.Μ.



Διεκδικούμε – Παλεύουμε για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που :
·  Να εξασφαλίζει την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.
·  Να καταργεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ζητάμε πλήρες ωράριο εργασίας και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
·  Να σταματήσει άμεσα το καθεστώς του Outsourcing από τρίτες εταιρείες (Infoassist,CQS κ.λπ.) και να προσληφθούν με συμβάσεις απευθείας από τον όμιλο Vodafone οι συνάδελφοι.
·  Να προβλέπει την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης, κανένας περιορισμός στην δράση μας.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην 360 Connect